Skip to content

Small Talk met Jos van Kuijeren de nestor van het Nederlandse zwemmen

Lees artikel

Small Talk met Jos van Kuijeren de nestor van het Nederlandse zwemmen

Small Talk met Jos van Kuijeren de nestor van het Nederlandse zwemmen

Een (Top)zwemwedstrijd: Jos van Kuijeren (76) was erbij.  Jos van Kuijeren omschrijven als de nestor van het Nederlandse zwemmen. Zoals de stem van Theo Koomen synoniem werd voor wielrennen, die van Hans Eijsvogel voor dravende en rennende paarden, werd die van Van Kuijeren dat voor zwemmen. In Small Talk en eerste gesprek met Jos over zijn jarenlange ervaringen.

Voor altijd vergroeid met het legendarische radioprogramma Langs de Lijn, dat er ook alweer sinds 1967 is. De gepensioneerde onderwijzer (klas zes, of later groep acht) uit Anna Paulowna begon zijn loopbaan in 1974 met een reportage van de EK in Wenen voor toenmalig bondsblad Zwemkroniek. In de loop der jaren maakte hij ook naam als spreekstalmeester bij wedstrijden en onderscheidde hij zich als zwemboekenschrijver. Tevens was hij tijdenlang medewerker van achtereenvolgens NRC Handelsblad, De Volkskrant en De Telegraaf.

We gaan weer....

Heel Nederand ging op slot en daarmee is ook het trainen gestopt. Heel vervelend natuurlijk, maar we snappen allemaal waarom dat nodig was. Maar nu: goed nieuws. We gaan weer trainen. Maar wel anders! Jullie hebben lang genoeg binnen gezeten. Dus schrijf je in voor een openwatertraining of zwembadtraining op zaterdag