Skip to content

GEZOND EN LEKKER

recepten voor sporters

Bij elke sport is het belangrijk de juiste voeding te eten. Zo vul je de voorraden die je gebruikt tijdens het sporten weer aan. Maar wat maakt een maaltijd nou een goede sportmaaltijd? En hoe kun je je eigen sportmaaltijden maken? Ik probeer zo nu en dan een lekker recept online te zetten.

Ingrediënten

Ingredienten bananenbrood

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 2.5 el honing
  • 150 g havermout
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 75 g pecannoten

Ingredienten garnering

  • 1 banaan
  • 2 el havermout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden celcius (hetelucht). Vet een cakeblik in en bekleed met een velletje bakpapier.
  • Doe de bananen en de eieren in de keukenmachine (of blender) en mix tot een gladde massa. Voeg de kaneel en honing toe en mix er doorheen.
  • Voeg havermout, bakpoeder en een snuf zout toe en mix tot de havermoutvlokken bijna fijn zijn.
  • Hak de pecannoten en schep door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de cakevorm. Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg op de cake, bestrooi met de havermoutvlokken.
  • Bak het bananenbrood circa 45-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin en gaar is.
  • Laat even afkoelen op een rooster voor je het in plakken snijdt.

We gaan weer....

Heel Nederand ging op slot en daarmee is ook het trainen gestopt. Heel vervelend natuurlijk, maar we snappen allemaal waarom dat nodig was. Maar nu: goed nieuws. We gaan weer trainen. Maar wel anders! Jullie hebben lang genoeg binnen gezeten. Dus schrijf je in voor een openwatertraining of zwembadtraining op zaterdag